Het verhaal van Stefan Mieras

02 februari 2023 09:48

“Door wetenschappelijk onderzoek komen we verder en worden de behandelingen beter”, vertelt Stefan Mieras.

Wanneer zijn vrouw eind 2021 de diagnose kanker te horen krijgt, staat de wereld van een jong gezin op z'n kop. Zo een uitslag brengt een heleboel spanning en onzekerheid met zich mee. Door mee te doen met 'Schaatsen voor Daniel' hoopt Stefan dat er meer aandacht komt voor wetenschappelijk onderzoek waardoor de huidige behandelingen beter worden en de onzekerheid wat met zich meebrengt ná een behandeling kleiner wordt.

"Na de operatie en bestralingen volgde zo'n 6 maanden herstel. Het gaat gelukkig nu weer heel erg goed met mijn vrouw. Ze is nog onder controle en het is moeilijk om te beseffen dat er een kans is dat het nog terug komt. Het zou echt heel fijn zijn als hier in de toekomst meer zekerheid voor kan worden gegeven. We hebben een gezin met jonge kinderen, daar genieten we nu bewust extra veel van!"

Op zaterdag 18 februari stapt Stefan samen met een studievriend het ijs op bij Schaatsbaan Rotterdam om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Steun hen met een donatie via de actiepagina.

Samen maken we Kanker Kansloos!