Samen maken we kanker kansloos


 Eén op de drie mensen krijgt kanker. Deze heftige diagnose zorgt voor veel angst en onzekerheid. Als patiënt wil je dan maar een ding: overleven.

De Erasmus MC Foundation - Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland. Wetenschappelijk onderzoek is de sleutel naar een betere overleving van kanker en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. We hebben al veel bereikt, maar er is nóg meer onderzoek nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen.

Het evenement 'Schaatsen en Curlen tegen Kanker' is onderdeel van de Maak Kanker Kansloos campagne 2024 van de Erasmus MC Foundation - Daniel den Hoed Fonds. Het bedrag dat we samen ophalen met Schaatsen en Curlen tegen Kanker wordt besteed aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. In de onderstaande video zie je wat wij de afgelopen jaren allemaal hebben kunnen realiseren met donaties aan de Erasmus MC Foundation - Daniel den Hoed Fonds. 


 

 

Erasmus MC Kanker Instituut

Het onderzoek vindt plaats in het Erasmus MC Kanker Instituut; het Kanker Instituut levert op regionaal, nationaal en internationaal niveau een bijdrage aan de bestrijding van kanker met goede kankerzorg, baanbrekend onderzoek, optimale screening en preventie samen met hun partners. Ons doel is dat minder mensen kanker krijgen, meer patiënten genezen en de kwaliteit van leven van mensen met kanker verbetert.

Het Erasmus MC Kanker Instituut kan niet zonder bevlogen medewerkers, onderzoekers en studenten. Het Instituut onderneemt activiteiten om kennis over te brengen en om talent te binden aan het Erasmus MC Kanker Instituut.


De Erasmus MC Foundation - Daniel den Hoed Fonds

Wil je meer weten over het Daniel den Hoed Fonds? Klik dan hier.